Information om lån utan inkomst | Lånapengarinfo.se

Artikler

blancolån

Information om lån utan inkomst

Oavsett om man hör till dem som tjänar lite pengar eller som har mycket i lön och har sparade pengar på banken så kan det uppstå tillfällen då man är i behov av likvida medel på ett eller annat sätt. Det kan vara allt från att köpa en ny bil eller renovera huset till att betala av en skuld eller reparation av vitvaror, för att nämna några vanliga exempel bland svenskar som lånar pengar. Att vara skuldfri bör så klart alltid vara en prioritet och det är självfallet alltid en stor fördel om man har en stabil ekonomi som ger möjlighet att betala en del av den totala summan ur egen ficka, men det finns även alternativ för den som inte har samma möjligheter.

Kreditvärdighet

Om man som lånesökare inte har möjlighet att presentera någon deklarerad inkomst från de senaste åren är det rent generellt inom finansbranschen svårare att få beviljat lån hos bankerna än om man kan visa en stabil inkomst och sund ekonomi. Den så kallade kreditvärdigheten (förmågan att klara av betalningar och återbetala lånet) är mycket låg och det anses helt enkelt vara allt för stor risk för bankerna att låna ut pengar.

Vad som anses som säkerhet för bankerna och låneinstituten är en kontinuerlig inkomst i form av lön eller andra typer av ersättningar som exempelvis privat eller statlig pension. Personen har helt enkelt en god ekonomi och har heller inga registrerade betalningsanmärkningar som kan minska kreditvärdigheten. Livssituationen brukar även den vägas in som faktor när det gäller kreditvärdigheten, det kan handla om att ens partner har en deklarerad inkomst att presentera eller en översikt på andra eventuella lån.

Skulle man exempelvis inte ha någon fast inkomst för stunden men däremot större sparade summor kan dock detta användas som motiv för att förbättra kreditvärdigheten.

Individuell inkomstbedömning

När det gäller dagens låneinstitut och banker som sköter alla låneärenden via nätet görs många gånger en individuell inkomstbedömning när en ansökan från en privatperson lämnas in. Det hör annars inte till vanligheterna när det gäller exempelvis privatlån hos de traditionella bankerna. Med individuella bedömningar av inkomsten ges lånesökaren en mer flexibel möjlighet att beviljas lån eftersom även den med lägre lön eller den som för stunden står utan fast jobb ändå kan anses vara kapabel att betala tillbaka lånet. De kreditbolag som gör individuella inkomstbedömningar väger ansökarens inkomst mot presenterade utgifter och därefter kan beslut tas huruvida ett lån beviljas eller inte. I andra fall då en låneansökan endast värderas beroende på taxerad inkomst finns sällan någon möjlighet att få förtroende för att låna pengar oavsett storlek.

Snabblån och SMS-lån utan inkomst

Även om det som ovan nämnt är helt klart enklare att få beviljat lån med en fast inkomst är det fullt möjligt att hitta banker och låneinstitut som erbjuder fördelaktiga privatlån till personer utan deklarerad inkomst. Förutsättningen brukar bland annat vara att den som ansöker behöver ha en medsökande eller åtminstone ha någon annan person som borgensman för lånet.

Gäller det SMS-lån och snabblån går det dock inte att ställa någon säkerhet med hjälp av medsökande eller nämnda borgensman, då är det enbart den löpande inkomsten som brukar gälla. Men det är ändå rent generellt lägre krav hos SMS-långivare än bankerna då denna typ av lån oftast är betydligt lägre och med kort lånetid. Det finns lika ett flertal antal aktörer som accepterar lägre inkomster men även olika typer av bidrag som exempelvis A-kassa, sjukpenning eller CSN-medel. I dessa fall kan det dock behövas visa upp ett särskilt intyg som styrker hur många dagars ersättning man har innehavande för att garantera att den inkomsten inte upphör innan snabblånet betalats tillbaka fullt ut.

Det är alltså inte helt omöjligt att faktiskt kunna få ett lån även om man inte har någon taxerad inkomst. Man har inte lika många alternativ som den med stabil ekonomi men söker man hos samtliga långivare som accepterar låg inkomst är chansen stor att bli beviljad lånad likvid. Även den som har tidigare anmärkningar när det kommer till uteblivna betalningar har faktiskt möjlighet att låna pengar så länge man tar hjälp av något av de kreditbolag som tillämpar mindre krav. På nätet finns praktiska sajter som både informerar om olika långivare samt jämför villkor och räntor. Det är en smart hjälp för att på egen hand analysera alternativ i förhållande till sina egna behov av lån och likvid. I vissa fall kan ett lånebehov vara akut och man helt enkelt räknar med tuffare villkor medan det andra gånger kan finnas tid att tänka igenom valet för att få bästa möjliga upplägg. Ta hjälp av en de tjänster där du ansöker på deras sida och de i sin tur skickar iväg en låneansökan. Det sparar dig tid och du får alla fakta direkt så du i lugn och ro kan sätta dig in i vad det skulle innebära att ta ett lån.