MC-lån | Lånapengarinfo.se

Artikler

MC-lån

Är du sugen på att leva drömmen längs landsvägarna om sommarn? Är stunden kanske kommen då du ska köpa din egna motorcykel eller byta till en vassare modell? Hur härligt som helst, men tyvärr innebär det också en saftig prislapp. Att ha hela summan för att betala din motorcykel tillgänglig från en dag till en annan kan vara svårt att uppnå även för den med god ekonomi, men det behöver inte vara omöjligt om man bara ser till att ta hjälp av rätt aktör inom kreditvärlden.

Ny eller begagnad?

Det spelar faktiskt ingen roll om det handlar om en ny motorcykel eller begagnad som ska köpas, det är fullt möjligt att få lån beviljat oavsett. Innan man beger sig in i djungeln av banker och låneinstitut är det dock oerhört viktigt att viktigt att se över sin egen ekonomi innan man bestämmer sig för något alternativ. Gör en budget inför köpet där du på ett konkret och verklighetstroget sätt ställer upp siffror som beskriver på vilken nivå den totala kostnaden för motorcykeln har möjlighet att hamna. Kanske är det i vissa fall gynnsamt att köpa en ny motorcykel som kan säljas av efter några års bruk medan det i andra fall kan vara en bättre ekonomisk lösning att köpa en begagnad och mer förbrukad motorcykel till lägre pris.

Summan för avgifter, räntor och andra omkostnader för lånet kan dessutom variera avsevärt beroende på vilken typ av fordon och modell du väljer att köpa. Handlar det om en mer budgetvänlig summa på inköpet kanske man kan låna från någon närstående innan man skriver ett bindande avtal med en extern part, alltid värt att tänka till en extra gång. Finns inte den möjligheten är det dock inga problem att hitta ett gynnsamt alternativ på lån, så länge man ger sig tid att jämföra och analysera låneupplägg.

Tänk på detta inför köpet

Att köpa en egen motorcykel är en dröm för många och dagen man bestämmer sig gäller det att ha koll på kostnader, för vem kan njuta av körningen om de ekonomiska konsekvenserna gnager i bakhuvudet? Idag erbjuder banker och låneinstitut särskilt anpassade lån just för den här typen av inköp. Att låna pengar till att köpa en motorcykel är faktiskt inte alls något ovanligt, tvärtom hör det till de vanligare lånen som beviljas och just därför finns exempelvis speciella MC-lån att välja bland.

Det kan vara bra att känna till att man som låntagare oftast behöver lägga en viss handpenning för att köpa motorcykel med hjälp av lån. Villkor och regler skiljer sig så klart mellan olika banker och låneinstitut men rent generellt brukar det vara så att man kan låna cirka 80 procent av det totala värdet av motorcykeln, resterande 20 % får man stå för på egen hand i form av kontantinsats. Är man lyckligt lottad att ha den största delen av likviden tillhands utan lån kan man göra som många andra och kontakta Ferratum som erbjuder mindre lån upp till 20 000 kronor direkt via nätet.

Räntan och andra omständigheter bestäms utifrån en individuell utvärdering som baseras på lånesökarens situation för stunden och i framtiden. Det är viktigt att man alltid är ärlig mot både sig själv och långivaren för att på så sätt få det bästa möjliga upplägget på lånet.

Bank Norwegian och Santander är två exempel på banker som hjälper sina kunder att smidigt köpa fordon som just motorcykel. Santanders MC-lån innebär en möjlighet att låna upp till 350 000 kronor och fordonet kan säljas utan att lånet behövs lösas innan. Här erbjuds man även 2 veckors ångerrätt helt utan kostnad, vilket så klart är en trygghet för låntagaren.

Känner du någon som tidigare köpt motorcykel med hjälp av lån är det så klart en bra idé att höra sig för med denne om upplägg och andra värdefulla tips. Det behöver inte betyda att man ska välja samma bank eller låneinstitut, men det kan ge en god uppfattning om hur den här typen av lån fungerar i praktiken.

Blancolån

Hos många låneaktörer innebär MC-lån ett så kallat ”Blancolån”, det vill säga ett lån utan säkerhet där räntan på beloppet sätts helt individuellt. Bank Norwegian erbjuder sina kunder Blancolån som kan användas till att köpa exempelvis en ny eller begagnad motorcykel. Går man in på Bank Norwegians webbsida kan man på direkten informera sig kring generella villkor och deras individuella beräkning av räntor som i slutänden är gynnsamt för dig som privatperson. En låneansökan kan dessutom lämnas in praktiskt online med hjälp av e-legitimation och alla har möjlighet att låna pengar så länge man uppfyller grundkraven.