Låna pengar utan UC | Lånapengarinfo.se

Artikler

Låna pengar utan UC

UC är en förkortning som står för Upplysningscentralen AB. Detta företag har en betydelsefull roll som informatör av krediter. Många banker använder sig av UC AB för att kontrollera krediter och företaget har därför blivit synonymt med att generellt göra en kreditupplysning. Banker eller andra företag väljer i regel att göra en kreditupplysning för att försäkra sig om att en person har råd att betala de pengar som kan komma att aktualiseras i samband med ett lån eller annat inköp. Att använda sig av en kreditupplysning är således vanligt hos många banker och andra långivare för att få information om låntagarens kreditsituation. Det finns dock andra sätt att låna utan att använda sig av kreditkontroll. Ett vanligt sätt är att ta SMS-lån som sällan kräver en kreditupplysning eftersom de oftast är ganska små summor med mycket korta löptider. Ingen långivare är tvungen att göra en UC utan det är tillåtet för dem att använda sig av valfritt kreditupplysningsföretag.

Varför tar man lån utan kreditupplysning?

Man kan genom exempelvis SMS-lån ansöka om lån där ingen kreditkontroll görs. Det finns många olika orsaker till varför vissa föredrar att ta dessa lån. Anledningen till varför man väljer att ta lån utan kontroll kan vara att man blivit nekad tidigare lån som man ansökt och där en UC tagits. En annan anledning till att ansöka om lån utan kreditupplysning kan vara att man sedan tidigare har flera skulder eller lån som blivit registrerade  och därför kan hindra dig från att ta ett nytt lån hos en bank.

Var tar man lån utan UC?

Många banker tar en kreditupplysning i samband med ett eventuellt beviljande av lån. Det finns dock banker som inte gör detta utan som väljer andra tillvägagångssätt för att göra en kreditupplysning på låntagaren. En av de långivare som erbjuder lån utan kreditupplysning är Mobillån Sverige AB. Hos Mobillån Sverige AB kan du ta dessa lån med bra villkor. Denna långivare erbjuder SMS-lån med ett lånebelopp upp till 40 000 kronor och med en löptid upp till 12 månader. Till nya kunder erbjuder Mobillån Sverige AB lån upp till 25 000 kronor. En annan bank som erbjuder lån utan UC är Farratum Bank. Farratum Bank erbjuder SMS-lån med ett lånebelopp upp till 15 000 kronor och med en löptid upp till 12 månader. Även Monetti erbjuder dessa lån. De erbjuder SMS-lån med ett lånebelopp upp till 20 000 kronor och med en löptid upp till 12 månader. Så även om du har inte kan ta ett lån där en kreditkoll görs så finns det andra alternativ som synes.

Vad du bör tänka på när du tar lån utan UC

Det finns olika orsaker till varför man väljer att ta lån utan UC. En orsak kan vara att man sedan tidigare har betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Om du tar lån på grund av att du har tidigare betalningsanmärkningar bör du som låntagare vara extra försiktig när du lånar pengar på avbetalning så att du inte bygger på dina tidigare obetalda skulder. Lånen kan exempelvis medföra dyrare avgifter, även om räntan i vissa fall är låg. För att undvika onödiga avgifter kan det därför vara bra att med din långivare diskutera under vilka olika villkor som de kan erbjuda dig lån utan UC. På så sätt är sannolikheten mindre att du drabbas av oväntade utgifter i samband med ditt lån och kanske får problem i framtiden med att betala.. Det är alltså viktigt att du har klart för dig syftet med varför du väljer att ta ett lån där ingen kreditupplysning tas, liksom vilka olika sorters förutsättningar som gäller för dessa lån. Tänk på att både du och låneinstitutet tjänar på att du är ärlig och de är trots allt där för att ge dig bästa möjliga service, inte för att göra det krångligt för dig.