Lån till husvagn | Lånapengarinfo.se

Artikler

Lån till husvagn

Drömmer du också om att köpa en husvagn och åka på den efterlängtade campingsemestern? Med en husvagn kan du komma i princip vart du vill och samtidigt ha allt som du behöver i ett hem med dig. Varma solsemestrar, kalla vinterresor och allt däremellan – allt kan du uppleva med din husvagn. Camping och husvagnsresor är idag ett populärt sätt att resa och se världen. Samtidigt kan resekostnaderna hålls på en låg nivå. Resor med en husvagn är ett perfekt sätt att resa för alla åldrar. Med en möjlighet att övernatta i princip var som helst i hela världen kan du med din husbil äntligen uppleva den ultimata semestern. Drömmen kan nu bli verklighet. Du behöver inte längre vänta utan kan köpa din efterlängtade husvagn redan idag. Idag finns det nämligen bra lånevillkor som innebär att du kan köpa den husvagn som du alltid drömt om.

Husvagn som säkerhet ger fördelaktiga lån

Fördelen med att låna pengar till en husvagn är att en husvagn har ett stort värde. Långivaren kan på så sätt använda husvagnen som en säkerhet för lånet. Värdeminskningen på husvagnar är generellt låga. Långivaren kan alltså känna sig säker på att få tillbaka sina pengar ifall att du inte klarar av att betala tillbaka. Det uppställs ibland som krav att du köper husvagnen från någon av bankens godkända handlare. Det finns ett stort utbud av husvagnar och sannolikheten är därför stor att du hittar en husvagn som är anpassad efter dina krav och önskemål.

Lånebeloppet och löptid på lånet

Du kan i regel låna 80 % av det marknadsvärde som husvagnen har. De resterande 20 % kan du välja att antingen betala kontakt eller betala med ett inbytesobjekt. Dessa regler finns eftersom husvagnen successivt tappar i värde. Långivaren vill alltså försäkra sig om att kunna få tillbaka de lånade pengarna i det fall att du inte skulle kunna betala tillbaka hela husvagnens värde. Som sagt är dock värdeminskningen på husvagnar generellt låg över tid vilket ger goda förutsättningar för dig att få ett lån under en så lång löptid som passar dina önskemål. I vissa fall kan du ta ett lån på husvagnen i upp till 15 år. Hur lång lånetiden är beror på husvagnens värdeminskning. Ofta kan du göra delbetalningar av lånet eller lösa in lånet när du känner att det passar dig. Maximal lånetid varierar beroende på husvagnens värde och värdeminskning. Lånetiden kan dock i vissa fall vara upp till 15 år.

Låneskydd

Banker såsom Santander Consumer Bank har skräddarsydda lån som är anpassade till förutsättningarna för just din husvagn. Santander Consumer Bank erbjuder dessutom låneskydd under den första tiden av ditt husvagnslån. Låneskydd kan vara att föredra eftersom du genom ett låneskydd kan känna en extra trygghet i det lån som du tagit för din husvagn. Många banker erbjuder dig dessutom en betalplan som hjälper dig att betala lånet vid rätt tillfälle och i rätt takt. Ett låneskydd hjälper dig på så sätt att förhindra att du har ett stort lån för husvagnen den dag som du bestämmer dig för att sälja husvagnen. Det kan därför vara bra att med din långivare diskutera eventuella möjligheter att ta låneskydd i samband med lånet.