Fördelar med blancolån | Lånapengarinfo.se

Artikler

lån og fordel

Fördelar med blancolån

Det är stadig tillväxt på marknaden för blancolån. Varje år kommer det nya och bättre erbjudande. Det är en fördel för dig som bankkund eftersom konkurrensen bankerna emellan blir större och därmed kommer du att kunna uppnå bättre ränteerbjudande. Det ger fler chansen till att kunna finansiera stora och små projekt. Här är fem av de många fördelarna med blancolån.

1. Blancolån är för alla föremål

Oförsäkrade lån kommer i flera former och storlekar. Några banker har specialiserat sig på små och snabba lån. Andra banker kan erbjuda blancolån upp till 500 000 som till exempel Bank Norwegian, Ferratum och Lendo. Några lån kommer istället i form av kredit som du kan betala med. Denna formen av lån kan du bland annat hitta hos långivare Re:member och Ikano Bank.

Beloppet som du lånar kan utnyttjas till vad som helst. Ett oförsäkrat lån är inte bundet till en speciell investering så som ett bolån är. Det kan vara en semesterresa, en handpenning på ett köp, reparation, saker till hemmet eller andra prylar som du vill ha, till exempel en båt, men som du inte har tid att spara till.

Snabbt och enkelt att få låna

När du ska ansöka om ett blancolån görs det enkelt på bankernas hemsidor. Därmed kan man sitta var som helst och skicka en ansökan. Orsaken till att ansökningsprocessen går snabbt är inte bara att det sker online. Det krävs också att du använder BankID för att signera ansökan och låneavtalet. Att använda sig av BankID gör det också enkelt för bankerna. De får en bekräftelse på att det verkligen är du, samtidigt som elektronisk signering är en säkerhet för dig.

Svar på ansökan får du oftast inom loppet av några minuter och utbetalningen av lånet sker i regel antingen samma dag eller inom 3 dagar.

Lätt att hitta bästa lånet

Bankerna konkurrerar om att få dig som kund. Det är slut på tiden då man var tvungen att «fjäska» för den lokala sparbanken. Nu är det bankerna som «fjäskar» för dig. När du vill ha ett blancolån är detta en stor fördel. Det betyder att du kan förhandla och leta dig fram till bra erbjudanden.

När du ska hitta lånet som du vill ha, utnyttja möjligheterna. Innan du skickar in en låneansökan, jämför de olika bankerna. Sätt upp ränteexempel mot varandra och se på de totala utgifterna. Var uppmärksam på att exemplen bara ger dig en pekpinne på vad bankerna erbjuder. Slutbudet får du när du mottar låneavtalet.

Sök gärna lån hos flera banker samtidigt. Det kommer att ge dig ett bra jämförelseunderlag. Ett låneerbjudande är inte bindande innan du har signerat låneavtalet. Därför är du fri att söka hos så många banker som du önskar. Använder du en lånemäklare så som Lendo eller Nordic Banker kommer du att motta flera låneerbjudanden genom en enkel ansökan.

Snabba möjligheter för skuldfinansiering

Att ta ett blancolån kan ge dig ekonomiska fördelar om du har en annan skuld. Många banker kan erbjuda dig ett blancolån för att lösa in flera smålån och kreditkortsskulder (skuldfinansiering). Skuldfinansiering kommer att ge dig lägre totala räntekostnader. Du kommer över tid att spara åtskilliga kronor. Speciellt gäller det om du sitter med en dyr kreditkortsskuld som du inte klarar av att betala av. Kreditkort har ofta räntor runt 20 till 30 %, det kan variera. Ett blancolån kan ha effektiva räntor från 8 % och upp till maximalt runt 20 %. Du ska ha ganska dålig kreditvärdighet för att inte få bättre ränta på ett skuldfinansieringslån än vad kreditskulder kostar.

Eftersom blancolån till detta ändamål kan skaffas på dagen ger detta också en möjlighet till att bli kvitt inkassoärenden på rekordtid. Det är också ofta en gynnsam lösning för dem som inte har möjligheter till att skuldfinansiering och utvidga ett bolån.

Flexibla betalningslösningar

De flesta banker har erbjudanden om betalningsuppskov eller avgiftsfria månader. Det kan vara till nytta till exempel den månaden du ska på sommarsemester, i juletider eller i andra perioder där du har extra stora utgifter. Med det sagt, att skjuta upp betalningar kommer att göra att totalkostnaden på ett lån kommer att bli högre. Använd därför betalningsuppskov endast när du verkligen måste.

I motsatt fall, när du har bra med pengar, kan du betala in mer på ett blancolån utan att det tillkommer extra kostnader. Du kan också lösa hela lånet när som helst du har möjligheten. Snabbare avbetalning lönar dig alltid oavsett vilket typ av lån du har.