Lån till bröllop | Lånapengarinfo.se

Artikler

Lån till bröllop

Ett bröllop är en dag som är värd att minnas. I samband med ett bröllop tillkommer dock ofta diverse oväntade utgifter. På grund av utgifter för bland annat ringar och bröllopskläder, lokalhyra samt mat och servering kan bröllop dock bli dyra. För att göra ditt bröllop till en dag värd att minnas kan dyra utgifter bli ett faktum. Många måste vänta med att gifta sig eftersom de ännu inte har de ekonomiska förutsättningarna för att kunna planera och ordna sitt drömbröllop. Andra väljer att ta lån och kan på så sätt börja planera sitt livs kanske viktigaste händelse redan idag. Ta lån du också och öka möjligheten för dig att lägga pengar på de saker som kan göra ditt bröllop minnesvärd. På så sätt slipper ekonomin hindra dig och din älskade från att få den bästa dagen i ditt liv!

Finns det möjlighet att ta lån till ett bröllop?

Det finns goda möjlighet för dig att ta lån till ditt bröllop. Idag erbjuder ett flertal banker lån till bra villkor och som är anpassade efter just dina förutsättningar. En vanlig lånetypen som aktualiseras vid lån till bröllop är blancolån, det vill säga ett lån som inte kräver att du ställer någon säkerhet för lånet. Dina förutsättningar att ta olika former av lån och de olika villkoren kan anpassas efter dina behov. Räntan på ditt lån beror på hur stort lån du vill ta och hur länge du vill låna pengar samt hur bra lånevillkor som just din bank kan erbjuda. Kanske du önskar att ta lån till samtliga utgifter för bröllopet eller kanske det räcker med att ta lån till enbart en viss del? Dessa är frågor som är bra att i förväg fundera över innan du tar lån till ditt bröllop.

Att tänka på innan du tar lån

Då bröllopet är över relativt fort rekommenderas ofta att inte välja ett lån med för lång återbetalningstid. Detta av den enkla anledningen att det kan vara trist att behöva betala tillbaka lånet för bröllopet långt efter det har skett. Det kan därför finnas skäl att noga titta igenom vilka lånealternativ som finns tillgängliga och som passar just dina förutsättningar. En annan sak att fundera över är hur mycket som bröllopet förväntas kosta samt hur stor del av denna kostnad som du vill ta lån på. Det kan således vara bra att göra en budget över hur mycket bröllopet får lov att kosta för att anpassas efter dina ekonomiska förutsättningar. Det kan även vara bra att i beräkningen av summan för bröllopet inkludera eventuellt oväntade kostnader.

Storleken på lånet

Storleken på det lån som du önskar att ta bör diskuteras fram med din bank. I regel kan du ta ett lån upp till 500 000 kronor. Hur stort lån du kan ta beror dock på olika omständigheter och bör därför diskuteras närmare med en kontaktperson på den bank eller låneinstitut du väljer att vända dig till. Om ditt bröllop beräknas kosta mer än vad som motsvarar det lån som du kan få från din bank kan det vara en ide att låta lånet täcka en del av utgifterna och, om möjligt, betala resterande pengar ur egen ficka. En annan möjlig utväg är att undersöka möjligheterna att ta lån från flera olika banker, det kan dock minska dina möjligheter att kunna förhandla fram bättre villkor om du sprider dina lån för mycket. Men det kan vara en god idé att diskutera lånemöjligheterna med olika banker för att hitta de bästa förutsättningarna med hänsyn till just din ekonomi och dina behov. Ta gärna upp med de olika bankerna vilka erbjudanden du har fått. Det är konkurrens om kunderna och det kan vara möjligt att du skapar ett förhandlingsläge på detta sätt.