Blancolån med medsökande | Lånapengarinfo.se

Artikler

Blancolån med medsökande

Är man två om något så är det som regel fördelaktigt. Det gäller också när man ska ansöka om ett blancolån. Då ökar man inte bara chanserna för att få ansökan beviljad, men du kan också få bättre villkor om du ansöker om ett lån tillsammans med någon. För det är nämligen inte alla som blir godkända av banken när de söker ensamma eller som får ett erbjudande som är bra nog baserat på ens egen inkomst. Därför ska vi nu se närmare på varför det är smart att ansöka om ett blancolån med en medsökande.

Kan alla ansöka om ett blancolån med en medsökande?

Det är ingen komplicerad process att ansöka om ett blancolån med en medsökare, det är minst lika enkelt som att ansöka ensam. De flesta banker låter dig ansöka om lån på nätet och här kan man i ansökningsblanketten välja om man vill ansöka ensam eller tillsammans med någon. Det finns stora fördelar när man ansöker tillsammans, först och främst för att det ökar dina chanser att få ansökan beviljad. Bägge inkomsterna slås nämligen ihop och räknas tillsammans så att det blir enklare att komma över bankens krav, samtidigt som detta reducerar riskerna för banken som erbjuder lånet.

Det gör att banken också troligen kommer att ge er bättre låneerbjudande med lägre ränta än om man hade sökt ensam. För när risken reduceras blir också villkoren bättre. Det är så det fungerar med dessa osäkra lån och därför kommer det alltid att vara fördelaktigt att ansöka tillsammans med någon. Det spelar ingen roll om man ska låna lite eller mycket pengar, för det kommer alltid att vara billigare att ta ett lån som två personer. Så även om du hade kunnat få ansökan godkänd ensam, kommer det att vara fördelaktigt att ansöka om blancolån med en medsökande.

Vem kan man ansöka tillsammans med?

Det finns inte något speciellt regelverk som säger vem man får ansöka tillsammans med, även om det för de flesta är mest naturligt med en partner eller sambo. Det viktigaste är att man kan lita på den personen som man ansöker tillsammans med, eftersom bägge blir ansvariga för den «andres» skuld och därför kan man hamna i betalningsknipa. Därför kan det vara mer osäkert att använda en kompis eller en väninna som medsökande, eftersom det snabbt kan skapa konflikter om man har problem med att betala skulden.

Det är också möjligt att använda familjemedlemmar som medsökande. Men det rekommenderas inte att man övertalar någon till att stå som medsökande bara för att man inte får sin ansökan godkänd ensam. Detta kan leda till att den andra får ekonomiska problem i framtiden eller att de måste betala för dig om du inte skulle klara av att betala. När man ansöker om ett blancolån med en medsökande, ska det vara för att bägge har nytta av lånet även om detta absolut inte alltid är fallet.