Blancolån eller kreditkort | Lånapengarinfo.se

Artikler

Blancolån eller kreditkort

Utveckling av blancolån och kreditkort

På senare år har kreditkorten tagit över lån för små till stora köp. Den stora konkurrensen du ser på lånemarknaden idag har gjort att avgifterna för kreditkort har minskat kraftigt och räntan på korten kan konkurrera med räntor på blancolån.

Banker och finansinstitut som erbjuder blancolån har gjort en del förändringar de senaste åren för att konkurrera i den stadigt växande finansmarknaden. Att du blir accepterad ett lån direkt, får flexibel återbetalning och lägre räntor är alla faktorer som gör blancolån mer attraktiva än de var för ett par år sedan.

Varför blancolån?

Vid köp av bil, motorcykel eller båt kan ett blancolån vara nödvändigt eftersom de flesta inte accepterar kreditkort på sådana stora köp.

– Privatlån har vid flertal tillfällen en lägre ränta än kreditkort.

– När du söker ett lån utan säkerhet får du ofta pengarna dagen efter. Med ett kreditkort tar det längre tid.

Varför kreditkort?

– Om du gör ett mindre köp (mindre än 25 000 kronor) betalar du inte ränta de första 45 dagarna.

– Med ett kreditkort kan du få flera fördelar som rabatt på hyrbil, bensin och möbler, men även generella köp.

Problem med kreditkort

Ett problem med kreditkort som inte alla ser är tillgängligheten. Med ett kreditkort kan du köpa när du vill, var du vill och för den summan du har som max på din kredit. Men för många kan detta vara ett stort problem. Det gäller speciellt dem som gör impulsköp och inte kan kontrollera sina inköp. Risken kan bli att man får mer skulder än man tänkt sig från början.