Artikel om skuld och blancolån | Lånapengarinfo.se

Artikler

forbrukslån og gjeld

Artikel om skuld och blancolån

Att få skulder under kontroll är inte så svårt som många vill få det till. Det största hindret till att få lägre skulder är att hålla dig till de strategierna som krävs för att nå i mål.

Samla skulderna

Många personer i Sverige har flera olika lån, till exempel lån på kreditkortet, billån och avbetalningslån till varukedjor så som Elgiganten eller Siba. Det är faktiskt så att det inte är ovanligt att betala av på flera olika lån samtidigt, många med en hög ränta.

Att hålla reda på betalningar på lån kan vara svårt och om inbetalningar glöms bort kan avgifter och ännu högre räntor bli faktum. Detta kan reducera pengatillgången och leda till att man hamnar i en spiral som är svår att ta sig ur.

Ett sätt för att komma ut från spiralen är att ta ett blancolån som har lägre ränta än vad du har på exempelvis kreditkortet eller avbetalningen du har på plasma-Tv:n du köpte för två år sedan. På detta sätt kommer det att bli enklare att organisera skulden samtidigt som du sparar pengar genom låga räntor.

Var uppmärksam på dolda avgifter och kostnader. Läs alltid villkoren noga så att det inte slutar med att du betalar mer än vad du får. Vi rekommenderar Bank Norwegian eller Santander Consumer om du önskar att samla lån på en plats till en lägre ränta.

Prioritera skulden

Om du har möjlighet, bör du betala av extra på skulden. Detta frigör lite pengar nästa månad eftersom avdragen sjunker lite. Du kan då betala av ännu lite mer nästa månad.

Se efter för andra inkomstmöjligheter

Se efter för andra möjligheter för inkomster om du har hamnat i finansiella problem. Ett extrajobb vid sidan av ditt vanliga jobb är en bra början. Har du en dyr bil – sälj den och köp dig en billigare eller ta bussen i en period. Ett annat alternativ är att ta en sväng på vinden och sälja alla saker du inte längre använder på Blocket.

Flera tips

– Starta året med en budget

– Starta ett konto för att spara och ett konto för pengar att använda

– Betala kreditkortet innan den räntefria perioden går ut

– Samla skulderna i ett blancolån (men bara om räntorna och kostnaderna är lägre)

– Betala av så mycket du kan så ofta du kan

– Köp färre förbrukningsvaror och endast varor du behöver till ekonomin har blivit bättre