Zmarta | Lånapengarinfo.se

Zmarta

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,25%
Lånebelopp:1 000 – 500 000
Löptid:15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:100 000

Zmarta är en jämförelsetjänst på nätet som jämför avtal för privatpersoner inom bland annat lån, försäkringar, kreditkort och onlinesparande. Man samarbetar med över 20 banker, långivare och försäkringsbolag för att hjälpa dig hitta det bästa avtalet för just dig.

Zmartas historia börjar redan 1983 då den första upplagan av företaget grundades i Manchester med målet att bli bäst på lån. 1999 instiftades det första dotterbolaget i Sverige, med namnet Bolåneservice. 2003 byter man namn till Freedom Finance Kreditservice AB och detta kontor blir sedan navet för att verksamheten expanderas inom Skandinavien. Zmarta lanseras i början av 2015 med en breddad verksamhet och en internationell satsning inom norra Europa. Zmarta ägs numer av medieföretaget Bauer Media Group.

Zmartas affärsidé är att hjälpa kunderna hitta de bästa alternativen för sin privatekonomi, oavsett om det rör lån, försäkring, kreditkort eller sparande.

Lån

Zmarta kan du vända dig till för att ansöka om privatlån mellan 1 000 och 500 000 kronor. Zmarta tar sedan fram de låneavtal som passar din profil. Du är själv med och bestämmer löptiden för ditt lån, mellan 1 och 15 år. Vad det gäller räntan så styrs detta av banken, men du kan räkna med en effektiv ränta på mellan 3,25 % och 18,5 % beroende på hur ditt avtal ser ut. Zmarta reserverar sig för att räntesättningen ligger utom deras kontroll. Dock är räntan något man tar i beaktning när man rekommenderar låneavtal.

När du använder Zmarta för att ansöka om ett privatlån går du in på deras hemsida och fyller i ett formulär. Där anger du dina uppgifter, hur mycket du vill låna, samt hur länge. Zmarta vill ha rätt mycket information om dig, till exempel syftet med lånet, bostadsuppgifter och anställningsform. Detta hjälper nämligen Zmarta att hitta det bästa låneavtalet för just dig. Därefter signerar du ansökan och inväntar svar från bankerna. Zmarta samarbetar bara med seriösa banker och långivare. Utifrån detta tar fram de bästa förslagen för just dig.

Zmartas jämförelsetjänst är gratis att använda. Du har även möjlighet att ange en medsökande i din låneansökan. Det finns även möjlighet att ansöka om lån utan säkerhet, så kallade Blancolån, upp till 500 000 kronor. Vad det gäller Zmartas hemsida så är det lätt att hitta det viktigaste. Däremot hade vi gärna sett en fråge- och svarsektion. Nu finns ingen samlad plats där man får svar på det mesta. Nu är det väldigt svårt att hitta viss info, till exempel om någon kreditupplysning görs.

Fördelar

Något som är bra med att använda sig av Zmartas tjänst är just att man jämför olika avtal och hjälper dig att hitta ett som passar just dig. Kraven på till exempel inkomst på låntagaren är inte jättehöga. Trots att man samarbetar med många långivare, riskerar man inte att räntorna drar iväg alltför mycket hos Zmarta. De lägger även stort fokus på säkerhet och trygghet i lånen.

Nackdelar

En nackdel med att använda sig av en låneförmedlare som Zmarta är att du ombeds ange mycket personlig information i ansökningsformuläret. Det kanske inte alla är bekväma med, men det är ett sätt för dem att hitta ett bra avtal för just dig. Hemsidan är som sagt lite rörig och en del viktig information saknas. Jämför man med liknande tjänster har man inte lika många samarbeten som konkurrenterna.

Fördelar

  • Kostnadsfri tjänst
  • Flera lånetyper
  • Inte särskilt höga krav
  • Generellt låga räntor

Nackdelar

  • Mycket privat info måste lämnas ut
  • Rörig hemsida
  • Färre samarbeten än liknande tjänster

Ansökningsvillkor

För att bli beviljad ett lån du ansöker om via Zmarta ska du ha fyllt 18 år och ha en inkomst på åtminstone 100 000 kronor per år. Dessutom får du inte ha några aktiva ärenden hos Kronofogden.