Santander | Lånapengarinfo.se

Santander

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,95%
Lånebelopp:10 000 – 350 000
Löptid:12 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:-

Santander Consumer Bank är en del av den världsomspännande bankkoncernen Banco Santander, som tillhör de mest inflytelserika bankerna i Europa och hela världen. Man har 117 miljoner kunder i 45 olika länder och har utsetts till världens bästa bank tre gånger under den senaste tioårsperioden

1963 startades den norska filialen, vilket senare ledde till att den skandinaviska marknaden öppnades upp. I Norge är Santander marknadsledande på fordonsfinansiering, vilket även är en viktig del i Sverige. I juli 2015 fusionerades GE Money Bank in i Santander Consumer Bank AB, vilket förenade de skandinaviska verksamheterna. Sammanlagt i Norden har Santander 1,3 miljoner kunder, 1 300 anställda och 3 800 partners. Hela verksamheten går under en norsk banklicens.

I Sverige har Santander sin hemvist i Solna och banken har cirka 450 000 kunder utspridda i landet. Man erbjuder tjänster inom sparkonto, privatlån, fordonsfinansiering, korthantering, samt delbetalning. Santanders affärsidé är att vara det bästa alternativet för kunders, partners, aktieägarnas och medarbetarnas räkning. Man har som mål att fortsätta växa och bli ledande inom fordonsfinansiering, lån och korthantering i hela Norden.

Lån

Hos Santander Consumer Bank kan du ansöka om ett privatlån mellan 20 000 och 350 000 kronor. För att ansöka om ett lån går du in på Santander Consumer Banks hemsida och fyller i ett formulär. Där anger du hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar. Dessutom fyller du i dina personuppgifter och inkomstuppgifter. Du signerar via BankID eller via posten och får ett preliminärt svar omedelbart. Därefter görs en kreditprövning på dig för att fastställa dina möjligheter att betala tillbaka lånet. Om du beviljas lånet har du pengarna på ditt konto inom tre bankdagar.

Räntan sätts individuellt efter kreditprövningen och hamnar någonstans mellan 3, 95 % och 12, 95 %. Det tillkommer inga extra avgifter om du ansöker på webben och betalar via autogiro. Använder du inte autogiro tillkommer en aviavgift på 30 kronor, uppläggningsavgiften blir 495 kronor om du inte ansöker via webben. Det finns möjlighet ha en medsökande för sitt lån.

Santander Consumer Bank har en del trygghet för sina kunder när de ansöker om sina lån. Dels finns ett betalningsskydd som hjälper dig om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller sjuk. Du slipper då betala ditt månadsbelopp i upp till ett år. Dessutom finns en Ny Kund-garanti med en ångerfrist på två veckor, om du ångrar dig inom 14 dagar efter att avtalet ingicks. Det tillkommer då inga extra kostnader om du betalar tillbaka hela lånet inom denna tidsram.

Santander Consumer Banks hemsida är bra utformad och det är lätt att hitta till lånesidan. Däremot saknas det en del information, inte minst vad det gäller villkoren för lånen.

Fördelar

De olika trygghetsavtalen för kunderna är såklart en stor fördel, då det skapar garanti för den som ska ansöka om ett lån. Du får själv bestämma hur länge lånet ska gälla och dessa tidsramar är väl lämpade för lånebeloppen. Räntan är också förhållandevis låg. Att Santander Consumer Bank berättar om sina avgiftsfria alternativ är positivt.

Nackdelar

Den stora nackdelen med att ansöka om lån hos Santander Consumer Bank är bristen på viktig information. Framförallt handlar det om vilka villkor som gäller för att få ett lån beviljat hos banken. Det saknas även en del detaljer kring lånen i stort. Dessutom finns det bara en typ av privatlån man kan ansöka om hos Santander Consumer Bank.

Fördelar

  • Trygga garantier
  • Du får själv vara med och påverka
  • Låg ränta
  • Få avgifter

Nackdelar

  • Bristfällig information
  • Osäkerhet kring villkor
  • Bara en typ av privatlån