Mobillån | Lånapengarinfo.se

Mobillån

Nyckeltal

Effektiv ränta:fra 153%
Lånebelopp:1 000 – 40 000
Löptid:1 år
Ålderskrav:20 år
Lönekrav:-

Mobillåns affärsidé är att erbjuda en säker tjänst för sms lån vilka är riktade mot privatpersoner. Ansökningsprocessen är enkel att förstå och det finns en lättillgänglig kundtjänst. Mobillån står under Finansinspektionens tillsyn, något som ger en indikation till att de erbjuder en trygg och säker tjänst. Därtill är de märkta med en SKEF trygghetssigill, något som innebär att de är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen EF. SKEF representerar en stor del av den svenska marknadens smslåneaktörer och arbetar mot bättre villkor och en godare kreditgivning för konsumenter.

Om att ta lån

Du kan ansöka om ett sms lån på minst 1000 kronor och på högst 40 000 kronor i 61, 90, 120, 150 eller upp till max 360 dagar. Du ansöker direkt på deras hemsida och det är mycket enkelt. De har en digital kalkylator som visar en eventuell månadskostnad, utefter vald summa och amorteringstid. Räntan sätts utefter val av lånebelopp och återbetalningstid.

För att ansöka går du in på hemsidan och fyller i personnummer och mobilnummer. Sedan väljer du lånebelopp och amorteringstid på lånet. Du behöver därefter besvara några frågor som bedömer din kreditvärdighet. När din ansökan är ivägskickad får du välja mellan två identifikationsmetoder. Du loggar antingen in på din bank via Instantor och bekräftar din identitet eller så får du en verifieringskod hemskickad. Ifall din ansökan godkänns, betalas pengarna ut till ditt konto.

Fördelar

Det är enkelt att ansöka och du kommer få ett snabbt svar. Pengarna betalas ut till ditt konto så fort som möjligt för bästa möjliga service. Du kan när som helst återbetala hela lånet i sin helhet. En stor fördel är att Mobillån erbjuder riklig information om vad det innebär att låna, när du bör göra det och när du inte bör göra det.

Nackdelar

En nackdel som alltid medföljer då det handlar om lån på mindre summor, är de höga räntorna som tillkommer. Det finns en tydlig sammanställning över hur kostnaderna kan bli med de olika räntorna, inne på mobillan.se.

Fördelar

  • Enkelt ansökningsförfarande
  • Snabbt svar
  • Snabb utbetalning
  • Möjlighet till tidigare återbetalning

Nackdelar

  • Höga räntor

Ansökningsvillkor

För att kunna ansöka om sms lån behöver du vara minst 20 år gammal. Du ska helt sakna betalningsanmärkningar, inte ha några skulder hos Kronofogden eller någon annan form av skuldsanering. Ifall du redan har ett aktivt sms lån via Mobillån beviljas inte din ansökan, utan du måste betala av den första innan du ansöker igen. De gör detaljerade och individuella kreditbedömningar, som läggs ihop med annan ekonomisk information om sökande och tidigare skuldhistorik för att kunna göra den mest rättvisa bedömning av kundens betalningsförmåga.