Marginalen Bank | Lånapengarinfo.se

Marginalen Bank

privatlån

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 6,29%
Lånebelopp:25 000 – 350 000
Löptid:12 år
Ålderskrav:20 år
Lönekrav:150 000

Marginalen Bank är enligt de själva en trygg, lönsam och säker bank, med en lång historia. De erbjuder tjänster både till privatkunder och företag. Deras vision är att kunna bidra till en bättre värld genom att hjälpa människor med deras ekonomi, genom att inte bara fokusera på siffror utan även på människors idéer och framtid.

Rötterna till Marginalen Bank går tillbaka ända till 1979, då Inkasso Service Juridiska Byrå bildas, som sedan blir Marginalen Bank. År 1991 bildades den Marginalen Bank som finns idag. Marginalen Bank har ungefär 300 anställda i Sverige och runt 200 000 kunder. Marginalen står under Finansinspektionens tillsyn och går under insättningsgarantin. De är även ISO-certifierade. I slutet på 2015 hade de ett totalresultat på 86,4 miljoner kronor och de hade tillgångar på 17,4 miljoner kronor.

Lån

På Marginalen Bank kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet genom att ta ett privatlån. Ett annat alternativ som finns hos Marginalen Bank är att du kan ta ut ett så kallat omstartslån. Det är en möjlighet för en privatperson med en betalningsanmärkning eller som vill lösa skulder hos Kronofogden, som annars har svårt att ta ett lån. Det är en chans för en omstart på din ekonomiska situation. Låntagaren bestämmer själv vad de vill göra med pengarna, om det är till att betala av skulder eller en efterlängtad dröm. Ränta och villkor sätts utefter dina förutsättningar, dock behöver du ha en säkerhet genom att du äger eller ska köpa en bostad.

Fördelar

Du kan ansöka om de olika lånen och du kan snabbt få svar på hur det skulle se ut för dig. En kreditupplysning görs och räntan beräknas utefter dina förutsättningar. Din ränta får du reda på redan när du ansöker. Du kommer att betala din månadsavgift den 28 i varje månad och du kan närsomhelst annars betala hur ofta du vill eller lösa in lånet i sin helhet. Du kommer ha tillgång till kundservice dygnet runt.

Nackdelar

Det finns inga dolda avgifter. Däremot finns det aviavgifter, som lägst ligger på 10 kronor med autogiro och 25 kronor på faktura. Därtill kommer en uppläggningsavgift på 250 kronor, och ifall det skulle uppstå förseningar tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor och en förseningsavgift på 175 kronor. Det blir i så fall även en dröjsmålsränta på 10 % extra.

Fördelar

  • Snabb hantering
  • Besked om ränta direkt
  • Går att lösa lånet i förtid
  • Går att betala fler inbetalningar
  • Kundservice dygnet runt

Nackdelar

  • Höga aviavgifter
  • Hög dröjsmålsränta
  • Höga förseningsavgifter

Ansökningsvillkor

För att kunna ansöka om ett privatlån hos Marginalen Bank behöver du uppfylla särskilda villkor. För ett privatlån behöver du vara minst 20 år gammal, sakna betalningsanmärkningar och ha en årlig inkomst på minst 150 000 kronor.

För att ansöka om ett omstartslån behöver du vara minst 25 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Därtill behöver du en årsinkomst på minst 200 000 kronor och ifall ni är två som ansöker behöver den sammanlagda årsinkomsten ligga på 350 000 kronor. Ytterligare ett villkor är att ifall du som låntagare har skulder hos inkasso eller Kronofogden måste du betala av dessa först innan du gör något annat med pengarna.

Ifall du skulle vilja låna till ett köp av en bostad har Marginalen Bank särskilda villkor för det. Framförallt behöver du bidra med en kontantinsats som motsvarar minst 15 % av den totala summan. Därtill ska bostaden förmedlas av en registrerad fastighetsmäklare. Marknadsvärdet för en villa eller ett fritidshus ska ligga på minst 500 000 kronor och för en bostadsrätt ska den ligga på minst 250 000 kronor. Några ytterligare villkor är att om du köper en bostadsrätt som är belånad behöver de lånen lösas ut först och ifall du köper en villa är det du som står för kostnaden av lagfart och pantbrev.