Loanmarket | Lånapengarinfo.se

Loanmarket

blancolån

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,25%
Lånebelopp:5 000 – 400 000
Löptid:15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:100 000

Loanmarket är en populär låneförmedlartjänst i Sverige. De har sitt samarbete med Lendo, något som innebär att de själva inte utför en lånjämförelse utan uppgifterna skickas vidare och sen görs det av Lendo. De 18 banker som Lendo samarbetar med är de tydliga och öppna med och de finns alla presenterade på hemsidan.

Lån

Det är snabbt och enkelt att ansöka om lån, och du får svar inom 10 minuter. På hemsidan går det att välja en summa på 50 000, 100 000, 200 000 kronor eller så väljer du ”Annat belopp” så kommer du få reda på ifall din önskade summa kan bli beviljad. Vad gäller amorteringstid finns det några snabbalternativ på 3, 5 eller 10 år. Dock går det att fylla i ett eget önskemål på upp till 15 år. Räntan sätts individuellt då det beror på summa, amorteringstid och kreditupplysning. Det går att välja till en medsökande, något som kan öka chansen till att få ta lån.

Efter att låntagaren har gjort sina val och fyllt i sina personuppgifter kommer en kreditupplysning att tas. Sedan kommer kreditupplysningen tillsammans med ansökan att skickas ut till de olika bankerna. Bankerna kommer att skicka tillbaka sina förslag om de godkänner kreditupplysningen och låneansökan, och då får låntagaren i lugn och ro jämföra de olika bankernas alternativ och bestämma sig för vad som passar bäst.

Fördelar

Det finns flera fördelar med att låna via en låneförmedlare, då du själv slipper kontakta flera banker och självständigt jämföra olika räntor. På det här sättet kommer du få ditt besked betydligt snabbare och det kanske hjälper dig att hitta en ränta som du inte hade hittat på egen hand. Det är snabbt och enkelt att ansöka, då du får svar från 18 olika banker inom 10 minuter. Då kommer lånevillkor och olika ränteförslag med, vilket gör det lätt för dig att jämföra alternativen.

En annan fördel är att istället för att få 18 olika kreditupplysningar tagna på sig, kommer endast en tas och så åker den med till varje bank. En låneförmedlares tjänst är helt gratis och den ränta som bankerna presenterar är exakt samma som om låntagaren hade gjort en direkt ansökan hos dem.

Nackdelar

Det kan ibland verka lättare att göra din låneansökan direkt på Lendos hemsida, då det ändå är dem som hanterar det sen ändå. Lendos hemsida erbjuder lite bättre service än vad Loanmarket gör, dock är Loanmarket fortfarande en bra tjänst för att gallra fram den bästa räntan för det lånet som du vill ha.

En nackdel med Loanmarket är att det inte finns en kalkylator på deras hemsida, som visar en eventuell månadssumma och hur en ränta skulle kunna variera sig.

Fördelar

  • Snabbt besked
  • Endast en kreditupplysning
  • Gratis tjänst

Nackdelar

  • Inte så bra service på hemsidan
  • Ingen kalkylator på sidan

Ansökningsvillkor

För att kunna ansöka om lån via Loanmarket behöver du ha fyllt 18 år. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år. Inkomsten kan vara från en anställning eller från en pension, och du får även räkna arbete som från timanställningar eller vikariat.

Ifall lånesumman överstiger 30 000 kronor tillkommer en del krav. Inkomsten ska vara minst 110 000 kronor, och då måste det vara från en fast tjänst. Det får dessutom inte finnas några skulder hos Kronofogden och det får inte ha varit några under de senaste sex månaderna.