Letalån | Lånapengarinfo.se

Letalån

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,25%
Lånebelopp:5 000 – 400 000
Löptid:15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:110 000

Letalån.se är en mycket populär tjänst online som för låneansökningar vidare till en större och etablerad låneförmedlare. I det här fallet hamnar låneansökningarna hos Lendo, som sedan jämför olika banker för att få bästa möjliga villkor. De jämför 20 olika banker, vilket ger dig en bra överblick över vart du kan ta ditt lån. Du får ett snabbt svar inom sju minuter.

Lån

Du kan ansöka om ett lån från 5 000 till 400 000 kronor, med en amorteringstid på 1 år till 15 år. Räntan varierar alltid och sätts utefter en persons ekonomiska förutsättningar. Den kan även vara rörlig, vilket innebär att den kan skifta under lånetiden.

Du fyller först i lånebelopp och sedan amorteringstid. Då generas en ungefärlig månadskostnad för lånet, som bara ska tas som ett riktmärke. Därefter fyller du i dina kontakt- och personuppgifter och din ansökan skickas iväg. Inom sju minuter får du ditt svar med flera förslag från 18 olika banker, som du i lugn och ro kan jämföra mellan själv. Vilka banker som Lendo samarbetar med finns presenterat på deras hemsida.

Fördelar

Det finns framförallt två stora fördelar med att använda sig av Leta lån som tjänst. Först handlar det om den service som erbjuds, som är helt gratis och som jämför flera olika banker åt dig. Därefter skickas endast en låneansökan in. Den här processen kan jämföras med att du som låntagare själv skulle behöva ta kontakt med flera banker och behöva göra en ansökan för varje bank. Det blir med andra mindre arbete för dig om du väljer att använda dig av Leta lån, och du hittar dessutom den lägsta räntan mycket snabbare.

Den andra stora fördelen är att det endast tas en kreditupplysning på dig, som sedan skickas vidare till varje bank. Nackdelen med att få för många kreditupplysningar tagna på sig är att det kan minska en kunds kreditvärdighet och kan göra det svårare att få ta lån.

Nackdelar

En nackdel är det är lite krångligt att göra ansökan. Det kan vara lättare att göra din ansökan direkt på Lendos hemsida, då det är en mer lättillgänglig sida och det kan bli mer tydligt för vad som gäller för just ditt lån.

Fördelar

  • Gratis bra service
  • Endast en kreditupplysning

Nackdelar

  • Krånglig ansökningssida

För att ansöka om lån via Leta lån finns det särskilda krav. För lån upp till 35 000 kronor behöver du vara 18 år, vara folkbokförd och skriven i Sverige och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Du behöver inte ha ett fast arbete, utan det räcker att du är vikarie eller timanställd. Ifall det är en tidsbegränsad anställning finns ett krav att du måste ha sex månader kvar.

För lån över 30 000 kronor är grundkraven att du måste vara minst 18 år, vara folkbokförd och skriven i Sverige och ha en fast inkomst via arbete eller pension på minst 110 000 kronor. Därtill ska du inte ha några skulder hos Kronofogden och om du har gamla skulder måste de ha varit betalda under de senaste sex månaderna.