Lendo | Lånapengarinfo.se

Lendo

blancolån med lendo

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 4,95%
Lånebelopp:5 000 – 500 000
Löptid:15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:110 000

Lendo är Sverigeledande som låneförmedlare och en del av den stora Schibstedkoncernen, en av Nordens största mediekoncerner. Lendo är ingen en bank du går till för att ansöka om lån. Istället är det en tjänst som jämför olika aktuella låneerbjudanden i Sverige. De sammanställer alla tillgängliga lån, vilket kommer göra det lättare för dig att hitta det bästa erbjudandet för just dig.

Vad det gäller Lendos förmedlingen av privatlån försöker man hjälpa dig att hittad de bästa bankerna. Då Lendo analyserat så många andra banker vet man mycket av vad som fungerar och inte fungerar kring privatlån. De är också noga med att erbjuda lån utan säkerhet, som är en förutsättning för att det ska röra sig om privatlån i ordets rätta bemärkelse.

Lån

Hos Lendo kan du få hjälp med lån från 5 000 kronor till 500 000 kronor. Löptiden är du själv med och påverkar, det kan justeras från 1 till 12 år. Vad det gäller räntan så arbetar man främst med en effektiv ränta inom ett spann på 4, 95 % till 17,55 %. Lendo reserverar sig dock för att detta ligger utanför deras kontroll, då räntesättningen utförs av bankerna själva.

För att ansöka om ett lån via Lendo fyller du i ett formulär på deras hemsida där du anger dina personliga uppgifter, samt hur mycket du vill låna och hur länge. Lendo vill ha ganska mycket information av dig, såsom civilstånd, antal barn, anställningsform och boendeform. Detta då det hjälper Lendo att ta fram det bästa låneavtalet för dig. Sedan signerar du avtalet kostnadsfritt.

Efter att du signerat din ansökan utförs en kreditprövning på dig. Sedan tar Lendo fram en lista på lån som passar just dig. Lendo prioriterar alltid lägst möjlig ränta och försöker alltid hitta det lån med bäst villkor för just dig. Det är sedan upp till banken du väljer att värdera din finansiella situation efter den kreditprövning som tidigare utförts. Varje enskild bank kan inte förorda en ytterligare kreditprövning på dig, däremot kan de begära en kopia på den som gjordes i samband med låneansökan.

Lendos hemsida är mycket informativ och tack vare de vanliga frågorna längst ner på sajten får man svar på allt man kan tänkas veta.

Fördelar

Den stora fördelen med att vända sig till Lendo för sin privatlånansökan är givetvis att de hjälper dig att ta fram det bästa avtalet. De försöker alltid hitta ett lån med låg ränta och goda förmåner i övrigt. Spannet för både lånebeloppet och tidsfristen är generöst. Ett annat plus är att man inte kräver några extra avgifter i samband med ditt lån, Lendo tar istället ut det av bankerna.

Nackdelar

En tydlig nackdel är att Lendo ställer rätt höga krav på den som vill ansöka om ett lån Däremot kan man tillåta tidigare betalningsanmärkningar, detta ökar dock kravet på inkomst. Vissa kanske inte är så bekväma med att lämna ut så mycket personlig information. Men man kan också välja att se det som att det hjälper Lendo hitta ett bra lån för just dig. Då det är så många lån Lendo förmedlar, kan det också bli lite svårt att sammanställa allt på förhand.

Fördelar

  • Du får hjälp att hitta ett avtal som passar just dig
  • Överlag låga räntor
  • Informativ hemsida
  • Inga extra avgifter

Nackdelar

  • Höga krav
  • Du tvingas lämna ut mycket personlig information
  • Osäkerhet kring lånen på förhand

Ansökningsvillkor

För att bli beviljad ett privatlån du ansöker om via Lendo ska du ha fyllt 18 år och varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Du ska ha fast förvärvsinkomst från antingen arbete eller pension på åtminstone 110 000 kronor per år. Dessutom får du inte haft något aktivt ärende hos Kronofogden de sex senaste månader.