L’easy | Lånapengarinfo.se

L’easy

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 9,90%
Lånebelopp:5 000 – 50 000
Löptid:6 år
Ålderskrav:21 år
Lönekrav:100 000

L’easy är ett företag med ett brett spektrum, som förutom att sälja artiklar inom elektronik, vitvaror och hushållsartiklar även erbjuder privatlån. L’easy grundades i Danmark 1985 och expanderade 1998 till Sverige och 2001 till Norge. Sedan 2006 ägs samtliga avdelningar av huvudbolaget L’EASY Thorn Nordics. Koncernen omfattar 450 anställda och har en årsomsättning på över en miljard DKK.

L’easy erbjuder alltså även lån till privatpersoner, vilket breddad verksamheten ordentligt. Nu kan man locka till sig många fler kunder, genom att förse dem med både handel och lån. L’easys lånetjänst är ett registrerat varumärke under Thorn Svenska AB, som i sin tur är ett dotterbolag till 3C Retail A/S-koncernen.

Lån

Hos L’easy kan du ansöka om privatlån mellan 5 000 och 50 000 kronor. Du väljer själv din löptid mellan 1 och 5 år. L’easy använder sig av individuell räntesättning och räntan är rörlig. Effektiv räntesats blir dock någonstans mellan 9,9 % och 21,6 %, beroende på hur ditt avtal ser ut.

För att ansöka om ett privatlån hos L’easy fyller du enkelt i formuläret på hemsidan med dina personliga uppgifter. L’easy kräver inga uppgifter förutom de som rör ditt konto och de bryr sig inte heller om vad du ska använda pengarna till. Efter att du har skickat in låneformuläret görs en kreditprövning för att kontrollera om du kan beviljas lånet. Blir du godkänd sätter L’easy in pengarna på ditt konto.

När du ingår avtal med L’easy finns en uppläggningsavgift på 495 kronor. Dessutom tillkommer en aviavgift för varje månadsbetalning (19 kronor med autogiro, annars 39 kronor). L’easys hemsida är väldigt komprimerad och här får du verkligen det viktigaste på samma plats. Detta innebär dock även att en del viktig information saknas.

L’easy har även en minilåntjänst där du kan låna mellan 5 000 och 10 000 kronor. Här kan du justera avbetalningstiden mellan 1 och 3 år. Räntan sätts individuellt och hamnar inom samma spann som det andra privatlånet. För att ansöka om L’easy Minilån fyller du i formuläret på hemsidan och får svar inom 24 timmar.

Du behöver inte lämna någon säkerhet för L’easy Minilån och de frågar inte vad du ska använda pengarna till. Du har möjlighet att vänta 60 dagar med din första betalning, helt räntefritt. Dessutom finns möjligheten att när du vill betala tillbaka hela lånebeloppet, utan någon extra avgift.

Fördelar

En fördel med att vända sig till L’easy är att du kan ansöka om flera olika lånetyper. Du behöver inte ange känsliga uppgifter och L’easy bryr sig inte om vad du ska använda pengarna. De har heller inte så höga krav på låntagaren, förutom åldersgränsen som är ovanligt hög för att vara denna typen av lån. En fördel är även att du kan vänta 60 dagar innan du börjar och betala tillbaka.

Nackdelar

En tydlig nackdel med L’easys lån är att du bara kan låna upp till 50 000 kronor, vilket är en relativt låg summa. De flesta långivare erbjuder betydligt högre summor än så. Trots det är inte heller räntan särskilt låg. Ett annat minus är de olika tilläggsavgifterna som tillkommer.

Fördelar

  • Flera möjliga lånetyper
  • Du behöver inte lämna ut känsliga uppgifter
  • Låga krav
  • 60 dagars frist innan du börjar betala tillbaka

Nackdelar

  • Lågt maxtak för lånesumman
  • Tilläggsavgifter

Ansökningsvillkor

Det ställs inte så många krav när det gäller ansökan om lån hos L’easy. För att bli beviljad ett lån hos L’easy ska du ha fyllt 21 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.