Klicklån | Lånapengarinfo.se

Klicklån

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 11,82%
Lånebelopp:5 000 – 350 000
Löptid:5 år
Ålderskrav:21 år
Lönekrav:100 000

Klicklån ingår i Thorn Svenska AB. Thorn startade i Sverige 1969 och är väl etablerade i sammanhanget. Thorn har sedan många år tillbaka fokus på handel och uthyrning inom teknikfältet, som exempelvis vitvaror och hemelektronik. Thorn har sitt huvudkontor i Solna.

Lån

Klicklån vänder sig till kunder som är 21 år och äldre, och via företaget kan kunden låna 5 000 – 40 000 kronor. Ingen säkerhet krävs. Låntagaren kan själv bestämma löptiden för lånet, inom spannet 12 – 60 månader. Den som har möjlighet kan slutbetala lånet innan löptiden gått ut, utan att det tillkommer några extra kostnader.

Banken genomför en individuell kreditprövning när kunden ansöker om ett lån, och baserat på den får låntagaren besked om hur mycket han eller hon får lov att låna, samt vad räntan landar på. I dagsläget är årsräntan 9,90 – 21,60 %. Likaså är den effektiva räntan beroende av resultatet av kreditupplysningen och det önskade lånebeloppet.

Hur mycket låntagaren ska betala per månad beror alltså på lånebeloppet och lånets löptid. Låntagaren kan dock själv ha stort inflytande över hur mycket han eller hon ska delbetala i månaden. Denna månadsavgift, det vill säga delbetalningen, avser amortering och ränta. Dessutom ingår en aviavgift på 39 kronor i månaden, eller en administrationsavgift på 19 kronor i månaden om kunden använder sig av autogiro. Oberoende av lånebelopp ligger lånets uppläggningsavgift på 495 kronor.


Om låntagaren har svårt att betala av på lånet en månad, kan han eller hon välja att nyttja två betalningsfria månader under löptiden. De två betalningsfria månaderna får inte infalla under samma kalenderår, men det är faktiskt det enda villkoret. Självfallet kommer emellertid löptid och kreditkostnad att påverkas om låntagaren väljer att använda sig av betalningsfria månader.

Kunden kan när som helst beställa en gratis betalningsplan, för att få en översikt över återstående betalningar, betalningsdatum, samt ränte- och avgiftsspecifikation.

Fördelar

Det finns flera fördelar med att låna pengar hos Klicklån, framför allt att banken inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Banken är också noga med att poängtera att dess representanter inte kommer att ställa frågor om, och lägga sig i, vad kunden behöver pengarna till. Så alla som är över 21 år och inte har några betalningsanmärkningar är välkomna att ansöka om lån, oavsett vad pengarna ska användas till. En annan fördel är det faktum att kunden själv ges möjlighet att påverka lånevillkoren, så som löptid och månadsavgift. Här uppvisar Klicklån en stor flexibilitet i sitt arbetssätt, vilket gör banken till ett lockande val. Och om låntagaren plötsligt skulle finna sig i ekonomisk knipa finns det dessutom en möjlighet för honom eller henne att dra nytta av betalningsfria månader. Utöver detta har Klicklån en enkel och tydlig hemsida som är lättnavigerad. Lånprocessen beskrivs lättfattligt och pedagogiskt.

Nackdelar

Men även om vissa delar är bra med hemsidan så är det också en hemsida där det är svårt att på ett lätt sätt finna den mer finstilta informationen. För en del frågor hänvisas kunden vidare till Thorns startsida, utan vidare vägledning. Detta ger tveklöst ett intryck av en bank som inte lägger sig vinn om att kunden ska veta exakt vad som gäller i avtalen.

Fördelar

  • Individuellt anpassad ränta
  • Avbetalningsperiod på 12 – 60 månader
  • Ingen säkerhet krävs
  • Möjlighet till betalningsfria månader
  • Snabb och lättfattlig ansökningsprocess

Nackdelar

  • Viss information saknas på hemsidan
  • Svårt att hitta lånevillkor

Ansökningsvillkor

För att kunna ansöka om lån hos Klicklån måste kunden vara 21 år eller äldre och ha ett svenskt personnummer. Dessutom får han eller hon inte ha några betalningsanmärkningar. Den kreditprövning som banken genomför kan i vissa fall behöva kompletteras av ett telefonsamtal utöver det formulär som kunden fyller i på nätet. Banken ställer i så fall frågor om kundens arbetssituation, boende, civilstatus med mera.