Frogtail | Lånapengarinfo.se

Frogtail

låna pengar med frogtail

Nyckeltal

Effektiv ränta:fra 200%
Lånebelopp:500 – 20 000
Löptid:1-6 år
Ålderskrav:21 år
Lönekrav:125 000

Frogtail är en del av Folkefinansgruppen, ursprungligen ett norskt bolag, som startade sin verksamhet 2006. Det är ett licensierat finans- och kreditbolag, som givetvis står under tillsyn av Finansinspektionen. Frogtail har sitt svenska säte i Stockholm.

Frogtail riktar sig uttalat till kunder som behöver en summa pengar för särskilda inköp, till exempel en semesterresa, eller till akuta utgifter.

Lån utan säkerhet

Frogtail erbjuder lån på 1 000 – 50 000 kronor utan att kräva någon säkerhet av kunden. Banken är noga med att poängtera att låntagaren inte måste berätta vad pengarna behövs till. Löptiden på de lån som erbjuds ligger på 1 – 36 månader och ansökan är gratis. Den som vill låna pengar måste vara myndig.

Räntan på lånen hos Frogtail är individuellt satt, det vill säga att räntesatsen baseras på låntagarens privatekonomi. Det innebär förstås att ju bättre privatekonomi kunden har, desto lägre ränta får han eller hon. Efter att banken gjort en kreditprövning kan kunden se den exakta månadskostnaden för lånet direkt på datorskärmen medan ansökan fortsätter att behandlas. I dagsläget erbjuder Frogtail en årsränta på 9,9 – 39,00 % på lån som har 2 – 3 års löptid. Om kunden exempelvis lånar 25 000 kronor med en löptid på 3 år och en årsränta på 19,5 procent, blir den månatliga kostnaden för lånet 947 kronor. I denna summa på 947 kronor ingår då amortering, årsränta, del av uppläggningsavgift (350 kronor) och fakturaavgift på 15 kronor per avi. Den effektiva räntan hamnar i detta fall på 23,99 procent. Efter 3 år när lånet är avbetalat innebär det att låntagaren har betalat 34 092 kronor totalt.

Låntagaren kan själv ha inflytande över både löptid och månadskostnad. När kunden gör sin ansökan får han eller hon direkt förslag på lånebelopp och återbetalningstider som låntagaren kan välja på. Kunden kan alltid välja att avbetala sitt lån i förtid utan att det tillkommer någon extra kostnad. Låntagaren kan också när som helst och utan kostnad begära en amorteringsplan, det vill säga en översikt över återstående skuld, samt över när kapital, ränta och avgifter ska betalas framöver.

Frogtail lägger sig vinn om att ha en så enkel lånprocess som möjligt. Banken skriver själv på sin hemsida att anledningen till detta är att en kunds kapitalbehov ofta uppstår akut eller tillfälligt. Själva låneansökan kan kunden därför göra via dator, mobiltelefon och surfplatta. Godkänns låneansökan har kunden pengarna senast nästkommande bankdag.

Fördelar

En stor fördel med att låna pengar hos Frogtail är att det inte krävs någon säkerhet av kunden, även vid ganska stora lån. Till skillnad från många andra banker lånar Frogtail dessutom ut till kunder så unga som 18 år. Att kunden själv kan välja löptid på lånet är ytterligare ett plus i kanten.

Nackdelar

En betydande nackdel med Frogtail är att bankens hemsida lämnar mycket i övrigt att önska. Det är faktiskt svårt att hitta fakta på sidan, och det är inte heller särskilt mycket information som över huvud taget finns att tillgå. I övrigt är sidan estetiskt tilltalande med tydliga menyer, men det hjälper föga när det för besökaren känns som att fokus ligger på att locka in nya låntagare i stället för att förse dem med all nödvändig information.

Fördelar

  • Individuellt anpassad ränta
  • Avbetalningsperiod på 1 – 36 månader
  • Ingen säkerhet krävs
  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Kunden behöver bara vara 18 år

Nackdelar

  • Taxerad inkomst krävs
  • Bristfällig information på hemsidan

Ansökningsvillkor

Den kund som vill låna pengar hos Frogtail måste vara över 18 år och ha en taxerad inkomst. Summan på denna inkomst specificerar Frogtail emellertid inte. Kunden måste vara folkbokförd i Sverige och får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.