Freedom Finance | Lånapengarinfo.se

Freedom Finance

Nyckeltal

Effektiv ränta:fra 4,27%
Lånebelopp:5 000 – 500 000
Löptid:15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:100 000

Freedom Finance är en av de ledande låneförmedlarna på den svenska marknaden och företaget har varit verksamt i 17 års tid. Freedom Finance är fristående från långivare, vilket innebär att det är mellanhand vid lån från många av Sveriges främsta låneinstitut och banker. Företaget ingår i Zmarta Group, som har kontor i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och München.

Freedom Finance har profilerat sig på att förmedla lån med de villkor som är optimala för varje låntagare och lånesituation. Med andra ord behöver kunden inte försöka fundera ut den bästa lånelösningen själv, utan Freedom Finance hjälper till med detta.

Lån

Hos Freedom Finance kan den kund som är 18 år och äldre få lån på upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Minsta lånesumman är 5 000 kronor och löptiden 1 – 15 år. Beroende på vad lånet ska användas till får kunden själv avgöra lånesumma. Löptiden bestämmer kunden tillsammans med långivaren.

Hur hög räntan blir på lånet bestäms utifrån kundens ekonomiska förutsättningar. Det gäller även hur höga amorteringarna ska vara. Räntan är således individuell och rörlig, och grundas på låntagarens finansiella förutsättningar samt på den aktuella bankens egen riskanalys. Oftast landar räntan på lån som förmedlas via Freedom Finance på 3,25 – 18,15 procent.

Det tillkommer vanligen några övriga kostnader i samband med lånet, men vad de kostnaderna avser och hur höga de blir beror på vilken långivare som kunden väljer att använda sig av. Somliga banker tar till exempel betalt för avier, och det kan också tillkomma en uppläggningsavgift på upp till 795 kronor.

Själva låneansökan hos Freedom Finance är enkel och lätt att förstå. Kunden får snabbt besked om han eller hon godkänts som låntagare. Det är enbart en kreditupplysning som krävs vilken registreras hos UC, även om Freedom Finance tar fram ett flertal lånealternativ till kunden. Innan ansökan kan kunden på ett enkelt vis använda sig av en kalkylator som finns på hemsidan för att få en överblick över den månatliga kostnaden för privatlånet. Där kan kunden laborera med summa för lånebelopp och antal år för återbetalning, för att få fram delbetalningarnas ungefärliga storlek.

Fördelar

Freedom Finance har varit i branschen länge, vilket borgar för ett tryggt företag som kunden kan lita på. En stor fördel är att Freedom Finance är oberoende, och sålunda kan kunden kostnadsfritt jämföra olika alternativ och hitta det som passar bäst. Ytterligare en fördel är naturligtvis att det inte krävs någon säkerhet av kunden. Dessutom behöver låntagaren bara vara 18 år fyllda för att kunna låna pengar. Möjligheten till en lång löptid är också ett extra plus. Utöver det har Freedom Fincance en sällsynt välfylld hemsida där kunden enkelt hittar svar på sina frågor, vilket gör att Freedom Finance sticker ut bland konkurrenterna.

Nackdelar

Nackdelen är att Freedom Finance ställer krav på en fast årsinkomst. Att den minsta lånesumman som erbjuds är 5 000 kronor och den kortaste löptiden är 1 år gör att Freedom Finance inte lämpar sig för den som behöver låna en liten summa pengar under en kort tidsperiod.

Fördelar

  • Individuellt anpassad ränta
  • Avbetalningsperiod på 1 – 15 år
  • Ingen säkerhet krävs
  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Kunden behöver bara vara 18 år
  • Godkänner kunder med betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • Fast årsinkomst krävs
  • Erbjuder inte små lån med kort löptid

Ansökningsvillkor

Låntagaren får inte vara yngre än 18 år och måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Till skillnad från de flesta andra långivare godkänner Freedom Finance låntagare som har betalningsanmärkningar. Om så är fallet är grundkraven i stället att låntagaren är 20 – 73 år gammal, har en årsinkomst på minst 110 000 kronor och inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.