Fokuslån | Lånapengarinfo.se

Fokuslån

fokuslån

Nyckeltal

Effektiv ränta:fra 16,80%
Lånebelopp:10 000 – 75 000
Löptid:6 år
Ålderskrav:20 år
Lönekrav:-

Fokuslån affärsidé handlar om att erbjuda en säker tjänst som sätter kunden i fokus. Du som kund väljer själv om du vill ha en betalningsfri period och du väljer även din egen återbetalningsperiod. Bland annat aspekter som dessa gör att Fokuslån är en långivare som är känd för sin goda servicekänsla.

Fokuslån är systerbolag med bland annat Leasy och Klicklån som alla har en grund hos Thorn Svenska AB. Båda de senare bolagen visar en bra statistik och de har en hög popularitet hos sina kunder. Fokuslån är förhållandevis ny på marknaden och det finns därför ingen klar statistik över hur populära de är än.

Thorn Svenska AB är ett företag som funnits i Sverige sedan 1969 och kan nog räknas som erfarna och etablerade på marknaden. Fokus har dock legat på om främst elektronik och vitvaror där och där de erbjudit uthyrning samt handel. Huvudsätet finns beläget i Solna utanför Stockholm.

Lån

Fokuslån erbjuder ett flexibelt och tryggt lån, när oväntade utgifter inträffar. Du kan välja att låna pengarna i 30, 60 eller 90 dagar innan du börjar betala tillbaka, och den perioden är även räntefri. Sedan kan du välja att betala tillbaka hela lånet i sin helhet när du vill, utan några extra kostnader.

För att ansöka fyller du i dina uppgifter på deras hemsida och du kommer att få ett snabbt svar. Deras öppettider är mellan 8–18 under vardagar och mellan 10 – 16 under lördagar. Ifall din ansökan godkänns kommer du ha pengarna på ditt konto samma dag eller vardagen efter. Du behöver ingen säkerhet för lånet, utan du får göra vad du vill med pengarna. Räntan sätts utefter en kreditprövning, med en bunden ränta på 16,80 – 21, 60 %.

Med ett låneexempel på 30 000 kronor, 60 dagar återbetalningstid och med autogiro, skulle månadsavgiften vara 755 kronor, med en effektiv ränta på 20,41 – 26,20 % (2016-08-03).

Fördelar

Det finns flera fördelar med Fokuslån. Bland annat deras höga lånebelopp, rimliga ränta, goda service, snabba utbetalningar och flexibla återbetalningar. En annan fördel är att du kan välja att ha en betalningsfri period som du väljer själv när och det kan vara en fördel ifall du en månad med andra större utgifter.

Nackdelar

En nackdel med Fokuslån är att det är en dyr uppläggningsavgift, som ligger på 495 kronor.

Fördelar

  • Höga lånebelopp
  • Rimliga räntor
  • Bra service
  • Snabba utbetalningar
  • Flexibla återbetalningar
  • Betalningsfri period

Nackdelar

  • Mycket dyr uppläggningsavgift

Ansökningsvillkor

Villkoren som finns för att du ska kunna ansöka om lån hos Fokuslån är framförallt att du måste vara minst 20 år gammal. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och du får inte heller ha några skulder hos Kronofogden. Det görs en kreditupplysning vilken kommer att avgöra hur stor summa du får låna. Fokuslån har mycket rimliga villkor, något som underlättar för din ekonomiska framtid.