Ferratum | Lånapengarinfo.se

Ferratum

blancolån ferratum

Nyckeltal

Effektiv ränta:fra 195%
Lånebelopp:500 – 20 000
Löptid:1-6 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:125 000

Ferratum var en av de första bankerna i världen med att erbjuda så kallade snabblån och banken har varit verksam i mer än 15 års tid. Ferratum finns i 23 länder och specialiserar sig på att låna ut pengar tryggt och enkelt. År 2005 introducerade Ferratum tjänsten Mobilt Minilån, och vid den tidpunkten var denna tjänst den första låneprodukten av den typen på den europeiska marknaden.

Lån

Hos Ferratum kan den kund som har fyllt 21 år låna 500 – 20 000 kronor. Inga säkerheter, borgensmän eller dylikt krävs. Ferratum erbjuder två olika tjänster: Ferratum Credit, som avser större lån med längre löptid, samt Ferratum Micro som avser små lån som ska återbetalas snabbt.

Ferratum Credit är ett kreditkonto med ett spann på 500 till 20 000 kronor. En alldeles ny kund kan dock max låna 6 000 kronor. Men med denna tjänst behöver kunden inte ansöka om separata små lån utan kan på ett enkelt vis göra uttag från ett individuellt kreditkonto när kunden själv så önskar. På så vis kan låntagaren använda kreditkontot som en buffert för framtida oförutsedda utgifter. Genom att inte behöva ansöka om nya lån sparar kunden tid då han eller hon slipper upprepade kreditansökningar och själva väntan på en kreditbedömning. För Ferratum Credit är krediträntan en fast ränta på 9,45 procent per månad på det belopp som kunden har använt. Den effektiva räntan är 200 procent.

Med Ferratum Micro erbjuds små lån på mellan 500 och 4 000 kronor, med en löptid som alltid ligger på 30 dagar. Den effektiva räntan är 1 410,33 procent. Ingen uppläggningsavgift tillkommer.

Ferratums ansökningsprocess genomgås på nätet och den är såväl enkel att förstå som kostnadsfri. Den är också sällsynt snabb. Inom några minuter från det att kunden skickat in sin ansökan får han eller hon besked om huruvida den har godkänts. Därefter betalas pengarna ut omedelbart, oavsett dag i veckan. Detta gör förstås att kunden kan få pengarna redan samma dag.

Fördelar och nackdelar

En stor fördel med Ferratum är att banken erbjuder olika typer av lån, med olika alternativ för återbetalning. Kunden kan enkelt hitta det som tilltalar honom eller henne. Att Ferratum har ett kreditalternativ med flexibel summa gör banken tilltalande för den som inte vet exakt hur mycket han eller hon kommer att behöva låna och inte vill låna extra i onödan. Ett annat plus är självfallet att ingen säkerhet krävs av låntagaren.

Nackdelar

Nackdelen med Ferratum är att lånen som erbjuds är ganska små. En klar nackdel är också att det är svårt att hitta det finstilta på Ferratums hemsida. Framför allt information kring månadsbetalningar och löptid lyser med sin frånvaro på många undersidor. En del länkar fungerar inte. Detta ger intrycket av att Ferratum jobbar mer på att locka in nya kunder med frestande erbjudanden, än att lägga sig vinn om att dessa kunder vet exakt vad som gäller.

Fördelar

  • Erbjuder finansiell flexibilitet
  • Ingen säkerhet krävs
  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Godkänner kunder med betalningsanmärkningar

Nackdelar

  • Bristfällig information på hemsidan
  • Erbjuder enbart mindre lån

Ansökningsvillkor

Låntagaren måste ha fyllt 21 år och vara folkbokförd i Sverige. Han eller hon måste ha en deklarerad inkomst. Kunden får därtill inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Hos Ferratum kan kunden ansöka om lån utan UC, det vill säga kreditupplysning, eller lån med betalningsanmärkning. Om den som ansöker har betalningsanmärkningar är villkoren att han eller hon inte får ha fått en ny betalningsanmärkning under det senaste halvåret, och låntagaren får inte heller ha fler än sex betalningsanmärkningar totalt. Under ansökningsprocessen tar Ferratum hänsyn till saker som kundens ålder, inkomst och personliga förhållanden.