Compricer | Lånapengarinfo.se

Compricer

privatlån compricer

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,25%
Lånebelopp:5 000 – 500 000
Löptid:12 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:110 000

Compricer är Sveriges största jämförelsesajt för privatekonomi. De jämför avtal inom bland annat försäkringar och lån. Varje dag hjälper man tusentals att hitta nya förmånliga avtal inom dessa kategorier. Tjänsten är kostnadsfri att använda och Compricers jämförelser är helt oberoende.

Compricer är alltså ingen bank du vänder dig till för att ansöka om ett lån. Istället är det en låneförmedlare som tar hänsyn till dina personliga förutsättningar du anger i din ansökan och utifrån detta försöker hitta det bästa låneavtalet för just dig.

Compricer startades 2005 och ägs sedan 2013 av den norska mediekoncernen Schibsted. Compricer samarbetar med några andra jämförelsebolag inom Schibstedkoncernen. Deras gemensamma vision är att de vill hjälpa kunderna att göra kloka och bra ekonomiska beslut inom olika kategorier som rör privatekonomin. Målet för Compricer är ge trygghet och vara hjälpsamma på ett enkelt sätt.

Lån

Även om Compricer har samarbeten med väldigt många olika banker finns några de söker för samtliga privatlån de förmedlar. Du kan ansöka om lån mellan 5 000 och 500 000 kronor och själv vara med och bestämma din löptid från 2 till 12 år. Compricer reserverar sig på att räntesättningen ligger utanför deras kontroll, det är bankerna själva som sätter räntan.

När du gör en låneansökan via Compricer fyller du i dina uppgifter i ett formulär på deras hemsida. Därefter signerar du din ansökan och skickas vidare till de banker och kreditföretag, vars krav du infriar. Dessa sammanställs i en lista. Efter kreditprövning får du svar från bankerna och du väljer vilken bank du vill samarbeta med. Det är alltid bara en kreditupplysning på dig som registreras hos UC. Däremot kan bankerna du kommunicerar med begära en kopia på den ursprungliga kreditprövningen som gjordes vid tillfället för ansökan.

Innan du gör din ansökan kan du läsa lite info om de olika lånen som Compricers tillhandahåller. Compricers hemsida är mycket informationsrik och i fliken Privatlåneansökan finns en mycket omfattande frågesektion där du kan få svar på alla tänkbara funderingar. Det är gratis att använda Compricers tjänst. Du kan även vända dig till Compricer för att samla smålån och krediter.

Fördelar

En stor fördel med Compricer är att du får hjälp att hitta det bästa privatlånet för just dig och du får även vara med själv och påverka. Spannet för de olika lånebeloppen är stort och de gäller även löptiden. Har du tur kan du erbjudas ett låneavtal med mycket låg räntesättning om du vänder dig till Compricer.

Nackdelar

Även om räntan är låg är detta en osäkerhetsfaktor då Compricer inte styr detta själv. Vi ser också på förhand att vissa lån kan dra iväg till en effektiv ränta runt 30 %. Det är också rätt höga krav på den som ansöker om ett lån.

Överflödet kan vara en nackdel, då det blir svårt att samla all info på förhand.

Fördelar

  • Du får hjälp att hitta ett privatlån som passar just dig
  • Många olika lån i varierande storlekar och typer
  • Mycket låg ränta om du har tur
  • Informativ hemsida

Nackdelar

  • Osäkerhet kring räntan
  • Höga krav på inkomst
  • Svårt att hitta rätt information på förhand

Ansökningsvillkor

För att bli beviljad ett lån du ansöker om via Compricer ska du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Du ska ha fast årsinkomst från antingen arbete eller pension på åtminstone 110 000 kronor. Dessutom får du inte ha något ärende hos Kronofogden under de senaste sex månaderna, detta gäller dock bara lån som överstiger 30 000 kronor.