Bank Norwegian | Lånapengarinfo.se

Bank Norwegian

bank-norwegian

Nyckeltal

Effektiv ränta:4,99%
Lånebelopp:5 000 – 500 000
Löptid:1 - 15 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:Inget

Bank Norwegian är en internetbank som riktar sig till den privata marknaden. Bland tjänsterna finns enkla och standardiserade produkter för in- och utlån. Bank Norwegians lån erbjuds i samarbete med Axo Finans.

Med stort fokus på teknik och innovativa lösningar strävar Bank Norwegian efter att erbjuda de bästa lösningarna för diverse internettjänster. Man de är även måna om att alltid tillhandahålla de bästa villkoren till sina kunder. Tack vare en kostnadseffektiv drift ska det löna sig både för kunder och ägare att samarbeta med Bank Norwegian. Man anser att SMS-lånen har spelat ut sin roll och fokuserar nu enbart på privatlån.

Bank Norwegian är ett dotterbolag till Norwegian Finans Holding ASA. Detta är enbart ett förvaltande bolag, med uteslutande den funktionen och har ingenting med Bank Norwegians uppdrag att göra.

Lån

Bank Norwegian erbjuder snabblån, privatlån och banklån från 5 000 till 500 000 kronor. Dessutom kan du använda deras tjänster för att samla dina smålån och krediter till samma summor som för de övriga lånen. Du ansöker enkelt via hemsidan och får ett preliminärt besked direkt. Du signerar enkelt ansökan digitalt via BankID eller annan form av e-legitimation. Hela processen kan även skötas via din mobiltelefon. Därefter utförs en kreditvärdering, det vill säga en kreditupplysning, på dig för att fastställa ditt slutgiltiga besked. Bank Norwegians privatlån syftar till att på ett snabbt sätt förse dig med krediter för att täcka förutsedda eller oförutsedda kostnader. Du använder pengarna till vad du vill och Bank Norweigan kommer aldrig fråga vad du ska använda dem till. Det går även bra att ha en medansökare i sitt lån.

Beroende på hur mycket du lånar kan du själv bestämma tidsfristen för ditt lån, vilket är mellan 1 och 15 år. Du betalar av ditt lån en gång i månaden, med förfallodatum den 28:e varje månad. Det finns en månadskostnad på 19 kronor per månad. Om du har råd kan du när som helst betala tillbaka hela, eller en större del av lånet utan extra kostnad. Räntan sätts individuellt och bestäms efter kreditprövningen. Det styrs framförallt av hur mycket du väljer att låna och längden på ditt lån. Minimiränta är 4,99 % och max är 20,24 %. Bank Norwegian hemsida är lättöverskådlig och det är enkelt att hitta både till själva ansökningsformuläret, samt att hitta information och detaljer kring lånen.

Fördelar

Bank Norwegians olika lån är enkla att ansöka om och det är inte så mycket krångel kring själva processen. Kraven på låntagarens inkomst är inte särskilt höga. Det finns till exempel inget krav på minimiinkomst, vilket såklart är en fördel. Däremot görs en kreditprövning för att bedöma om du har råd att betala tillbaka lånet. Jämfört med många konkurrenter har Bank Norwegian både rätt låga och rätt få omkostnader för sina lån. Här tillkommer enbart en etableringsavgift på 399 kronor. En annan fördel är att du själv får vara med och bestämma detaljerna kring din återbetalningsplan.

Nackdelar

Även om Bank Norwegian inte har så höga krav på inkomst så är man desto striktare i andra avseenden. Du måste exempelvis varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader innan ansökningstillfället, dessutom får du inte ha några tidigare betalningsanmärkningar. Det stora spannet gällande hur hög räntan kan bli kan skapa en viss osäkerhet för låntagaren. Räntan kan även gå upp till dryga 20 %, vilket är högre än många konkurrenter

Fördelar

  • Enkel lånprocess
  • Inga krav på minimiinkomst
  • Låga omkostnader
  • Låntagaren får vara med och påverka detaljer

Nackdelar

  • Strikta krav på låntagaren
  • Osäkerhet kring räntesättning
  • Något hög högsta ränta

Ansökningsvillkor

För att få ett lån beviljat hos Bank Norweigan ska du vara 18 år fyllda och varit folkbokförd i Sverige i 36 månader innan ansökningstillfället. Dessutom får du inte ha några tidigare betalningsanmärkningar och bli godkänd efter kreditprövning.