Arcadia Finans | Lånapengarinfo.se

Arcadia Finans

blancolån fra arcadia

Nyckeltal

Effektiv ränta:från 3,25%
Lånebelopp:10 000 – 500 000
Löptid:12 år
Ålderskrav:18 år
Lönekrav:10 000

Arcadia Finans är finskt och kommer från företaget Draivi Media Oy, men finns helt på svenska och erbjuder även en svensk support. Detta är en låneförmedlare, något som innebär att företaget självs inte står för pengarna, utan de hjälper privatpersoner att få privatlån som passar dem bäst. De jämför 20 olika banker och kreditinstitut, allt för att få den bästa möjliga räntan för dig som låntagare.

Lån

När en person vanligtvis vill starta ett privatlån finns det olika sätt att göra detta på. Ett sätt är att jämföra privatlån och räntor själv och då behöver personen själv kontakta flera banker och be om ett låneförslag från varje bank. En nackdel med detta är att det kan ta mycket tid och det skulle dessutom bli lite för många kreditupplysningar på en och samma person, som i längden kan minska någons chans att få ta lån överhuvudtaget.

Istället för att göra detta själv, kan du anlita en låneförmedlare som till exempel Arcadia Finans. De förmedlar din låneansökan vidare till ännu en låneförmedlare som sedan gör själva arbetet åt dig. Det du anger är hur mycket du vill låna och hur lång amorteringstid som du önskar dig. Därefter skickas din ansökan vidare till ännu ett företag som tar en kreditupplysning och som därefter bifogas till flera olika banker som då får komma med sina låneförslag.

Räntesatsen som erbjuds varierar mellan 3,25 % – 18,25 % och de som gör själva jämförelsen är MyLoan och Freedom Finance. Ifall du behöver mer information kan du med andra ord besöka dessa hemsidor också.

Fördelar

En stor fördel med Arcadia Finans är att de jämför ränta hos ett 20-tal banker innan de landar på det lån som passar dig bäst. Denna jämförelse är helt gratis och sparar en hel del tid för dig. Du kan ansöka om lån mellan 10 000 till 500 000 kronor, helt utan säkerhet.

Nackdelar

En nackdel kan vara att du kan välja en amorteringstid på upp till 12 år som maximalt. Det antas som underligt då alla låneförmedlare annars erbjuder en amorteringstid på upp till 15 år. Det kan ibland vara lite otydligt med vad som gäller kring de olika lånen, och då kan det som sagt vara en fördel att besöka MyLoan och Freedom Finance hemsidor för mer information. Hemsidan saknar dessutom en så kallad lånekalkylator, något som de flesta låneförmedlare idag har. Det är en kalkylator som berättar hur stor den eventuella månadskostnaden skulle bli på ett specifikt lånebelopp och amorteringstid. Det finns varianter som även visar hur det skulle se ut om räntan rör sig upp och ner. En annan nackdel är att de påstår att de samarbetar med ett 20-tal banker, dock framgår det inte vilka banker de är eller vilken låneförmedlare de samarbetar med på sin hemsida.

Fördelar

  • Jämför stort antal banker
  • Gratis tjänst
  • Ingen säkerhet krävs

Nackdelar

  • Kort löptid
  • Otydlig information
  • Ingen information om vilka banker det rör sig om
  • Avsaknad av lånekalkylator

Ansökningsvillkor

De tre krav som finns för att kunna göra en låneansökan via Arcadia Finans är att du måste vara minst 18 år gammal, inkomsten behöver vara minst 10 000 kronor och du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Det är väldigt lätt att göra din egen låneansökan via Arcadia Finans. Först bestämmer du hur mycket du vill låna och hur länge du vill betala av ditt lån. Sedan lägger du till mer personliga uppgifter som kontaktuppgifter, personnummer och inkomst. Du kan även välja att ha en medsökande, något som kan påverka din rätt lån och även en bättre möjlighet att få en lägre ränta. Ifall din ansökan beviljas betalas pengarna ut inom 1–3 dagar.